Κουζίνα, Έξω Αγυιά

Η κουζίνα μελετήθηκε έτσι ώστε να είναι λειτουργική αλλά και αισθητικά αρεστή. Στην ουσία σχεδιαστικά η κουζίνα αποτελέιται από δύο κομμάτια, το ένα περιλαμβάνει την εστία και τον νεροχύτη και το άλλο τον φούρνο και καταλήγει σε τραπέζι για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών. Τα πορτάκια επιλέχθηκαν σε χρώμα wenge, με πολλά από αυτά ανακλινόμενα. Η βιτρίνα αλλά και τα ανοιχτά ράφια προσθέτουν μια ανάλαφρη πινελιά στην γενική αισθητική της κουζίνας.

kouzina ekso agia2

 

kouzina ekso agia1

Τοποθέτηση Heraclith, Ναύπακτος

Το HERACLITH έχει θερμομονωτικές αλλά και ηχομονωτικές ιδιότητες. Στο Αρχιτεκτονικό γραφείο, στο στενοπάζαρο της Ναυπάκτου όμως αλλάζει χαρακτήρα και ιδιότητες. Τοποθετείται πια ως στοιχείο διακόσμησης στο εσωτερικό τοίχο, και προσδίδει μια διαφορετική υφή. 

 

naupakt 1

naupakt 3

naupakt 2

naupakt 4

Ανεστραμένη μόνωση δώματος, Αίγιο

Η μεγάλη απώλεια θερμότητας που παρουσίαζε το δώμα της διώροφης κατοικίας στο Αίγιο αντιμετωπίστηκε με την εφαρμογή ανεστραμμένης μόνωσης. Πάνω στο υπάρχον εκτεθειμένο σκυρόδεμα της πλάκας του δώματος εφαρμόστηκε ασφαλτόπανο και στη συνέχεια σαν τελική επιφάνεια τοποθετήθηκαν οι θερμομονωτικές πλάκες kelyfos rooftile καθιστώντας το δώμα βατό αλλά παράλληλα πλήρες μονωμένο. anestrameni aigio1 anestrameni aigio2

Κάγκελα αλουμινίου εσωτερικά και εξωτερικά, Κοτρώνι Πατρα

Η νέα οικοδομή στην περιοχή Κοτρώνι, στην Πάτρα «ντύθηκε» εξωτερικά με κάγκελα αλουμινίου. Στην κύρια όψη της κατοικίας τοποθετήθηκαν τα κάγκελα αλουμινίου με επένδυση γυαλιού. Ενώ στην άλλη πλευρά, αυτή που βλέπει προς τον πίσω κήπο, τοποθετήθηκαν τα κάγκελα αλουμινίου σε οριζόντια διάταξη. Οι δύο διαφορετικές επιλογές κάγκελων δίνουν μια ιδιαίτερη διάσταση στο κτίριο. Εσωτερικά πάλι στο κλιμακοστάσιο τα κάγκελα αλουμινίου τοποθετήθηκαν σε κατακόρυφη διάταξη ενώ μέσα στην κατοικία στην εσωτερική σκάλα το σχέδιο ήταν σε οριζόντια διάταξη. Η επιλογή των σχεδίων γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη.  

kagkela 1

kagkela 3

kagkela 4

kagkela 2